EmeskeRemeke

Egy tökéletes gasztroajándék

Évek óta ültetek néhány tő paradicsomot és paprikát a kiskertembe. Egyik évbe egyik, a másik évbe a másik sikerül jobban. Ami minden évben készül a paradicsomból, az a szárított paradicsom olívaolajba elrakva egy kis fokhagymával, bazsalikommal és rozmaringgal.

Idén, bár ismét a paradicsom áll nyerésre a kertemben, a 3 tő csili ontja a paprikákat. Mivel a csilis szilvacsatniba csak 3-4 darab kell, így arra gondoltam, megszárítom a maradék paprikatermést.

Látva a zörgő paprikafürtöket, rögtön továbbgondoltam őket: ha már szárított paradicsomot el lehet rakni olajba, csilit miért ne lehetne!? Így az Olaszországból hozott maradék olívaolajam felhasználva készítettem két kis üveg olajban elrakott csilit. Gyönyörűek lettek. Tökéletes gasztroajándékok!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!