Évek óta ültetek néhány tő paradicsomot és paprikát a kiskertembe. Egyik évbe egyik, a másik évbe a másik sikerül jobban. Ami minden évben készül a paradicsomból, az a szárított paradicsom olívaolajba elrakva egy kis fokhagymával, bazsalikommal és rozmaringgal.
Idén, bár ismét a paradicsom áll nyerésre a kertemben, a 3 tő csili ontja a paprikákat. Mivel a csilis szilvacsatniba csak 3-4 darab kell, így arra gondoltam, megszárítom a maradék paprikatermést.
Látva a zörgő paprikafürtöket, rögtön továbbgondoltam őket: ha már szárított paradicsomot el lehet rakni olajba, csilit miért ne lehetne!? Így az Olaszországból hozott maradék olívaolajam felhasználva készítettem két kis üveg olajban elrakott csilit. Gyönyörűek lettek. Tökéletes gasztroajándékok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: