EmeskeRemeke

Nekem a zakuszka paszulyos!

És nem babos!

Mert szerintem egy olyan étel, mint a zakuszka, csak paszulyos lehet! Szeretem a padlizsánosat is (vinettást, ha már hű akarok maradni magamhoz), saját konyhámban ilyet készítettem először, de számomra az abszolút kedvenc a paszulyos.

Csaladáunkból kevesen szeretik a zakuszkát, ennek ellenére mindig volt otthon néhány üveggel. Mikor gyerekként a polcról levettem, mindig megvizsgáltam az üveget, hogy van-e benne legalább 3-4 db paszuly. Mert a paszulyos zakuszbán a paszuly a legfinomabb! Ahogy elomlik az ember szájában, arról nincsenek szavak.

Végre eljutottam odáig, hogy elkészítettem életem első paszulyos zakszkáját. Természetesen Terimamaféle recept alapján!

Hozzávalók

20 db paprika (fele piros, fele sárga)

7 db nagyobb hagyma

fehér nagyszemű paszuly ízlés szerint

1 l sűrű paradicsomlé

fél l olaj

jódozatlan asztali só ízlés szerint

bors ízlés szerint

babérlevél ízlés szerint

A hagymát megpucoljuk, ledaráljuk, majd egy lábosba olajat öntünk, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. A paprikát is megmossuk, kicsumázzuk és megdaráljuk. Hozzáadjuk a hagymához. A paszulyt megfőzzük, 2/3-át ledaráljuk, majd mind az egész szemeket, mind a ledaráltat hozzáadjuk a hagymához, paprikához. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet. Mikor az olaj feljött a tetejére, hozzáöntjük a paradicsomlevet és sűrű kavarások közepette fél órát főzzük. Ha megfőtt, üvegekbe töltjük és 48 órára száraz dunsztba tesszük.

Azt szerettem volna, hogy ne krémes állagú legyen, hanem kicsit darabosabb, “rusztikusabb” (ha lehet ilyet mondani a zakuszkára), ezért nem ledaráltam a hozzávalókat, hanem konyhai robotgépben felaprítottam. Nekem így nagyon tetszik!

Finom lett!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!