EmeskeRemeke

Paszulyos után vinettás

Nem bírtam magammal, és a paszulyos zakuszka után muszáj volt vinettásat / padlizsánosat is készítenem.

Bár örök ízszerelem számomra a paszulyos, a vinettást sem vetem meg. Ebben egyszerűen imádom a padlizsán füstös ízét (mivel tárcsán sütöm meg a vinettát) és azt a krémes állagot, amilyenné teszi az egész ételt.

Természetesen most is Terimamaféle recepttel dolgoztam.

Hozzávalók

– 5 db nagyobb hagyma

– 20 db paprika (10 db sárga, 10 db piros)

– 7 db padlizsán

– fél l olaj

– fél l paradicsomlé

– egész bors ízlés szerint

– só ízlés szerint

– babérlevél ízlés szerint

A padlizsánokat megsütjük. Legjobb kültéren, szabad tüzön, tárcsán és nem sütőben. Két okból is: 1. így kapja azt az utánozhatatlan füstös ízt, amitől mennyei lesz a zakuszka; 2. megspórolhatunk magunknak egy sütőtakarítást. A megsült padlizsánikat megpucoljuk, majd szűrőbe tesszük, hogy jól kicsöpögjön a benne maradt lé.

A hagymát és a paprikát megdaráljuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a padlizsánt. Ha krémesre szeretnénk a zakuszkánkat, akkor a tűzhelyről levéve botmixerrel pürésítjük. Visszahelyezzük a tűzhelyre, hozzáöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és sűrű kavargatások közepette krémesre főzzük. Vigyázzunk, mert csap!

Ha elkészült, forrón üvegekbe rakjuk, az üvegeket 5 percre fejre állítjuk, majd mehet 48 órára a szárazdunsztba!

Mennyei reggeli/vacsora varázsolható belőle, de vendégfogadó bruschettara is nagyon finom, valamint házi pizza alapként utánozhatatlan ízt ad a pizzának.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!