EmeskeRemeke

Ratatouille üvegben

Az idei nyár slágere nálunk egyértelműen a francia lecsó volt. Ettük köretként, húsok mellé, rizzsel, tojással, de magában is. Ezért gondoltam egy nagyot, és télire is tettem, üvegbe. Meglátjuk, hogyan fog elállni.

Így készítettem:

Hozzávalók

20 db paprika

1,5 kg paradicsom (én lucullust vettem, mivel ez a fajta húsosabb és nem enged annyi levet)

4 db kicsi cukkini

3 db padlizsán

Elkészítés

A paprikát megmostam és feldaraboltam.

Kertemben sok szép színes paprika termett, ezekből válogattam, hogy a téli szürkeségben üdítően hasson a sok szín a tányérunkon.

A paradicsomot ugyancsak megmostam és négybe vágtam.

Majd a kettőt összekevertem, sóztam és alacsony hőfokon főzni kezdtem.

Közben megmostam és feldaraboltam a cukkinit.

Majd ugyanezt tettem a padlizsánnal is.

Mivel nagyon fiatal cukkinit kaptam, így azt nem pucoltam meg, viszont a padlizsánt igen.

Mikor kicsit összeesett a paprika és levet engedett a paradicsom, beletettem a cukkinit és a padlizsánt, és készre főztem.

Ezután üvegbe kanalaztam a lecsót, lezártam és 5 percre fejre állítottam az üvegeket, majd 48 órára száraz dunsztban pihentek.

Hagymát szándékosan nem tettem bele, ugyanis arra gondoltam, hogy a következőképpen fogom elkészíteni: 2-3 nagyobb lilahagymát megpucolok, majd felszeletelek, olajon megdinsztelem és ráöntöm az üveges lecsót. Átforgatom, forrásig főzöm. És készen is van!

Alig várom a telet, hogy megkóstolhassam, milyen lett!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!