…akkor nem maradhat el a paradicsom aszalása sem!
Évek óta készítem. Teszem salátába, pogácsába, kenyérbe. Annyira finom!
Idén is, amint megjelent kedvenc piaci árus házaspáromnál a lukullusz paradicsom, azonnal vettem is 3 kilót. Ugyanis aszalni csak ezt a fajtát érdemes, hisz’ kevés a magja, vastag a húsa és nem olyan lédús, mint a többi változat. A leghíresebb lukullusztípus a campaniai San Marzano Lungo.
Miután megmosom a paradicsomokat, félbevágom és kiszedem a magját, majd a félbevágott résszel felfele sütőpapírral borított tepsire teszem, végül pedig megszórom jódozatlan tengeri sóval. A tepsit 80-90 fokra felmelegített sütőbe teszem és 5-6 óra alatt megaszalom a paradicsomokat. Mikor majdnem zörgősre aszalódtak a paradicsomok, kis üvegekbe teszem őket egy-egy cikk fokhagymával, friss bazsalikommal és rozmaringgal.
Majd felöntöm olajjal: 2/3 rész olívaolaj, 1/3 napraforgóolaj.
Kész is! Gyönyörűek lettek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: